På sporet av ungdomskilden?

Illustrasjonsbilde
Tidsskriftet Science publiserte i vår resultater etter en forskning utført av amerkanske vitenskapsmenn i Boston, hvor forsøk på mus har vist at aldring kan bremses og stagneres (og kanskje reverseres?).
Forskergruppen fant et protein som heter GDF11 (growt differentiation factor), som det finnes mye av i blodet hos unge individer, men vesentlig mindre av hos eldre.
Ved å sprøyte GDF11 inn i blodet til eldre mus kunne forskerne konstatere at musene ble mer aktive, fikk økt muskelstyrke og større utholdenhet. I tillegg viste forsøkene at musene som fikk tilført dette proteinet i blodet utviklet nye blodårer i hjernen og dermed fikk økt blodgjennomstrømning, og produksjonen av hjerneceller økte. Det konkluderes likevel med at man pr. dato ikke kjenner til hvordan GDF11 påvirkninger muskler og hjerne…
Overførbart til mennesker?
Som ved ny forskning og forsøk generelt kan ikke resultatene uten videre overføres til mennesker. Likevel er det berammet et pilotprosjekt ved Stanford Universitet, hvor Alzheimerpasienter under ledelse av Tony Wyss-Corey skal få overført blod fra 30-åringer…
Forskere har lenge vært på leting etter en ungdomskilde, og disse forskningsresultatene representerer et spennende gjennmbrudd. Proteinet GDF11 blir etter forsøkene betraktet som en del av ungdomsfaktorene.
I den vestlige verden blir befolkningen stadig eldre, og forskerne har sett det som en viktig oppgave å finne kunnskap som kan gi en bedre alderdom med mindre plager og svakheter. Kanskje kan forskningen videre vise at tilførsel av blod til eldre fra unge mennesker kan gi effekt i form av større muskelstyrke, en sterkere hjertefunksjon og en bedre hjernefunksjon mm… Forsøkene gir foreløpig ikke svar på om slik behandling kan forlenge livet rent generelt.
Spor fra din side.
Velkommen til debatt i Tidens Agenda.
I våre kommentarfelt er det høyt under taket, og vi setter pris på sterke meninger.
Men…. vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle utgytelser, heller ikke kommentarer ang. etnisitet, religion eller legning. Vis respekt for andre debattanters meninger. Diskuter sak, ikke meddebattanter/personer…
Husk at mange leser dine ytringer her på Tidens Agenda. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Velkommen!
Red.